вторник, 5 апреля 2016 г.

Аналіз освітніх спільнот

https://vk.com/just_eng

Just English

 Дуже корисна спільнота для вивчення англійської мови. Кожен день там роблять декілька постів: слова певної теми, різні картинки з надписами англійською мовою, посилання на якісь цікавинки, відео уроки. Також у спільноті можна знайти багато фільмів, мультиків, що є дуже корисним для вивчення іноземної мови, адже сприймання на слух є невід`ємною частиною успіху у навчанні англійської.





https://vk.com/kyiv_fri

  Київська ФРІ

Ця спільнота створена для амбіційної молоді,що хоче покращити нашу країну, можна сказати, власноруч. Тут викладають інформацію про конференції, заходи, тренінги різних спрямувань: журналістика, економіка, політологія та інші. Як на мене, то це дуже корисна інформація для тих, кому дійсно цікаво. До речі, ФРІ влаштовують безкоштовні тренінги з журналістики час від часу, куди запрошують людей, що досягли певних висот у галузі медіа, можна прийти та почути власний досвід відомих журналістів та прослухати кілька лекцій з теми яка можна покращувати в Україні галузь ЗМІ, треба лише зареєструватись та написати мотиваційного листа, чому ти хочеш брати участь в такому заході. Я відвідувала один з таких заходів і залишилась задоволеною!  Також вони розміщують інформацію про благодійні заходи, до яких може долучитись будь-хто. Пости робляться настільки продумано, що це вражає, прочитавши, в тебе не залишається жодних питань що до чого, де і як.


https://vk.com/literary_criticism

Літературознавство і теорія літератури

Спільнота для тих, хто цікавиться літературознавством. Тут можна знайти багато відео, фільмів про періоди літератури, посилання на інші спільноти, що тісно пов'язані з даною темою. Багато інтерв'ю з літературознавцями, перекладачами. Також є багато відео інтерв'ю з іноземцями, що можна прослухати лише англійською мовою, тобто є можливість покращити "інгліш скілз" :) Єдиним недоліком спільноти є те, що він російською мовою і адміни живуть в Пітері, а отже, і розміщують інформацію про різні конференцію, що відбудуться в культурній столиці Росії. Дуже хотілося б щоб з'явився аналог, а краще і покращена версія спільноти, що була б нашою рідною мовою та інформували про заходи літературного напрямку в Україні.



https://vk.com/first_english_for_all_children

 First English For All Children 

Спільнота для викладачів англійської мови або для батьків, що мають маленьких дітей. Дуже багато мультиків з субтитрами, картинок, різних цікавих ігор, файлів з підручниками, різних схем, що спрощують викладачу/батькам пояснення нового матеріалу. Все кольорове, багато різних тваринок на картинках, що зацікавить дітей та в певній мірі промотивує їх до вивчення англійської. Окремий плюс можна поставити за те, що викладають ілюстровані книжки для дітей у форматі пдф. Дуже корина спільнота де можна знайти будь-яку інформацію, зручну для подання діткам будь-якого віку. 



https://vk.com/litorg

 Літературний оргазм 

Не дуже літературна назва, але дуже змістовна спільнота. Кожного дня публікуються уривки з різних творів, різні цитати письменників, уривки з їх біографії. Також цікавим є те, що постять найкращі екранізації книг з коротким описом сюжету та, власне, самим фільмом. Багато є аудіокниг, що розділені на декілька частин, що є зручним у завантаженні, так як об'єм невеликий. Паблік є творенням, знову ж таки, пітерців. Хотілося б щоб українці творили не менш цікаві та не менш змістовні інформативні спільноти, що є так само популярні та мають таку кількість фолловерів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий